Cladirea Prefecturii, Focsani, str. Republicii nr. 71

Localitatea: Focsani
Adresa: Str. Republicii, nr.71
Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice): VN-II-m-A-06461

Scurtă descriere
             Cladirea Prefecturii, monument istoric cod LMI VN-m-A-06461 reprezinta una dintre constructiile de referinta ale orasului. Amplasata pe trei paliere, demisol, parter si etaj, cele peste 80 de încaperi, printre care si doua mari sali de sedinte, au adapostit pâna la revolutie doua mari institutii cu rol administrativ ale târgului de peste Milcov.
          La început în acest edificiu a functionat Prefectura tinutului Putna, apoi Prefectura Vrancea, iar din 1977 Primaria Focsani. De la Nicolae Iorga si pâna la Nicolae Titulescu, toate marile personalitati politice, culturale si de conducere si-au adus aportul la îmbogatirea reputatiei si istoriei acestei cladiri.
          În ceea ce priveste arhitectura acestei cladiri, putem spune ca este vorba despre stilul traditional românesc specific cladirilor ridicate în secolul XX. Poate cel mai atragator si mai interesant element de constructie este desenul de pe tigla acoperisului, compozitie decorativa cu motive populare realizata de pictorul Elena Stoiciu, membra a Filialei Vrancea a Uniunii Artistilor Plastici din România.


Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv
Focsani, str. Republicii, nr.71
Bijuterii Deosebite


 Noutăţi - pe scurt
Europa Creativă - Programul CentenArt
Expoziție de grup, Galeriile de Artă din Focşani
Lansarea oficială a subscripției naționale „CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI”
» Lista completă a noutătilor
Ultima actualizare: 03.05.2016
» Lista completă